Stranica za istinu

Otvoreni prostor za slušanje, istinu i pomirenje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Stranica za istinu - Prva emisija

El. pošta Štampa PDF

Stranica za istinu – Otvoreni prostor za slušanje, istinu i pomirenje

Zajednička emisija Radio Osvita i Pan Radija. Bijeljina i Zvornik 20 godina poslije – Ispričane i neispričane priče o ratu u našem susjedstvu. Dobro i zlo, rat i suživot, istina i pomirenje, prostor da ispričamo i da slušamo, male a velike istine o ratu u BiH.

Posebnost naše emisije je što u njoj otvaramo prostor za priče običnih ljudi, njihove ratne sudbine i razmišljanja o istini i pomirenju.
Dvadeset godina od početka rata u BiH, naš medijski prostor još dijeli entitetska granica. U stvarnosti sve manje primjetna, ova granica je nepremostiva kada se govori o ratu. Isti datumi imaju različita značenja, zavisno da li ih obilježavaju Srbi ili Bošnjaci. Isti ljudi su i heroji i zločinci. A između priča o herojstvu i zločinu ostale su zarobljene ljudske sudbine i stradanja. Priče o njima nikada nisu crno bijele. One svjedoče i o patnju ali i dobroti.

Danas u emisiji povezujemo tri grada Bijeljinu, Zvornik i Zenicu. Tri ratne sudbine koje svjedoče o stradanju ljudi, ali i dobroti, o čovječnosti i hrabrosti da se pomogne drugom u nevolji. Čućemo kako je tinejdžerka, Bojana Jovanović, bježala iz Zenice, o sudbini Zvorničanina Marka koji još traži odgovore na pitanja ko je i zašto ubio njegovog oca, i kako o istini i pomirenju razmišlja Nedim Čivić, omladinski aktivista iz Zvornika.

 

 

Emisiju u mp3 formatu možete preuzeti ovdje.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

STRANICA ZA ISTINU Sva prava zadrzana. Pan radio-Bijeljina i Osvit radio-Zvornik