Stranica za istinu

Otvoreni prostor za slušanje, istinu i pomirenje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Istina, pravda, pomirenje - Peta emisija

El. pošta Štampa PDF

U petoj emisiji iz serijala  zajedničkih emisija radija Osvit i i Pan - "Istina, pravda, pomirenje" govore  novinari iz Zvornika i Bijeljine. Koliko je prošlost i sadašnjost odredila budućnost na ovim prostorima u emisiji ćemo čuti od novinara iz Zvornika Drage Gajića, dopisnika beogradskog lista „ Novosti“ i Veselina Miketića dugogodišnji novinar i dopisnik mnogobeojnih medija iz BiH-a i Republike Srbije. Iz Bijeljine za današnju emisiju govore Emir Musli, dopisnik Dnevnog avaza i Radija Slobodna Evropa, Svjetlana Marković, koordinatorka ITC RTRS u Bijeljini i Milkica Milojević, predsjednica Udruženja BH novinari i  reporterka.

 

Veselin Miketić, kao novinar je radio u mnogim medijima. Svoj noninarski put je započeo  u radio televiziji Zvornik. Iz Zvornika je izvještavao i za Alternativnu televiziju, list Blic, BN televiziju, a jedno vrijeme je bio i dopisnik RTRS. Miketić smatra da uloga novinara jeste bitna u procesu pomirenja naroda, ali veća je po njemu uloga političara koji vode zemlju. Nezavisni novinari po njemu imaju najvažniju ulogu u prevazilaženju podjeljenosti među narodina u BiH . Veselin Miketić, naglašava odmah na početku da je uloga medija bitna u prevazilaženju podeljenosti.

 


Drago Gajić je dopisnik beogradskog lista Novosti iz Zvornika . Gajić je takođe  i dobitnik  opštinskog priznanja - srebrne medalje “Stanko Nikolić”  za doprinos u novinarstvu.  Pored sporta kao svoje velike ljubavi i izvještavanja sa sportskih terena, Gajić je pratio i dalje prati sva aktuelna dešavanja na području opštine Zvornik. Dugogodišnje iskustvo je motiv da razgovaramo sa Dragom  Gajićim koji je  iznjeo svoje mišljenje o objektivnosti novinara i istakao da je misija novinara da prenese objektivno istinito i tačno sve informacije koje prikupi. Uloga novinara je velika u prevazilaženju podjeljenosti i istina mora biti utvrđena, jer samo na taj način se može doprinjeti procesu pomirenja, suživota i tolerancije među narodima u BiH-a je mišljenja Drago Gajić.


Sagovornici Radija Pan su Emir Musli, dopisnik Dnevnog avaza i Radija Slobodna Evropa, Svjetlana Marković, koordinatorka ITC RTRS u Bijeljini i Milkica Milojević, predsjednica Udruženja BH novinari i  reporterka.

 

 

Emisiju u mp3 formatu možete preuzeti ovdje

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

STRANICA ZA ISTINU Sva prava zadrzana. Pan radio-Bijeljina i Osvit radio-Zvornik